Annons

Jonas Cramby
Jonas Cramby är skribent och krönikör i Café. 2009 prisades han av Sveriges Tidskrifter som Årets krönikör. Vill du också prisa Jonas, eller av annat skäl komma i kontakt med honom, maila [email protected].

Annons
 

Sluta klaga på kylan, kylklagare!

Alla ni som klagar över kylan på Twitter och Facebook just nu: ni vet att vi bor i Sverige va? Och ni vet att Sverige ligger skitlångt upp i världen och att det blir ungefär så här kallt varje år vid den här tiden? Så tycker ni inte, ärligt talat, att det är lite meningslöst att klaga på något som faktiskt är det här arktiska lilla skitlandets främsta kännetecken? Tror ni till exempel att det finns hawaiianer som facebookar om hur tröttsamt det är med alla jävla palmer hela tiden eller beduiner som twittrar: ”Jaha. Fullt med sand idag igen. Så jävla typiskt. Allt är bara sand, sand, sand. VA TRÖTT MAN BLIR ELLER! ORKA MERA SAND!!!”

Annons

Själv älskar jag kylan. Skulle kunna ha det så här jämnt. Och nu gillar jag inte kylan för att jag tycker om att frysa – utan för att det är mysigt att klä sig varmt. Så här är ett litet tips till alla som klagar på vädret: klä er varmare. Det funkar.

Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar