Jonas Cramby

Jonas Cramby

Jonas Cramby

Krogliv och hemmamatlagning med Cafés matskribent.

Texas roadtrip dag 1

 |  Publicerad 2012-11-01 12:47  |  Lästid: 3 minuter

Min familj och jag är alltså i Texas för att äta oss igenom staten och denna kulinariska roadtrip fick sin början redan igår. Eftersom vi skulle befinna oss i centrala Texas, BBQns förlovade land, i ett par dagar och vi skulle få mer än vår beskärda del av rökigt kött så bestämde vi oss för att vi måste ha breakfast tacos till frulle. Breakfast tacos är nämligen som ett glas isvatten för en jetlaggad, vrålhungrig mage och Houstons bästa ska finnas, enligt journalisten Robb Walsh, hos El Ultimo taco truck som står på parkeringen till Mr Car Wash.

Men när vi kom till El Ultimo taco truck så var den naturligtvis stängd. Satan! Vi var då tvungna att göra den kulinariska roadtripparens motsvarighet till Sophies val: antingen så äter vi oss tjuvmätta på en Dennys eller så åker direkt till nästa punkt vår lista, Fargo’s BBQ i Bryan. Vi bestämde oss för att kriga på och köra med tomma magar de två timmarna till Bryan.

Det började lukta rök ungefär en kilometer från bbq-jointen och då blev vi så hungriga att vi såg bbq-såsfärgade prickar framför ögonen. När vi kom fram var klockan prick 11.00 (17.00 för våra magar) och stället kunde öppna. Saliverande som serietidningsvargar såg vi hur personalen bar ut nyrökt brisket, ribs, korv och kyckling ur smokern och la i disken. Jag åt en ljuvlig tallrik blandat frukostkött och Li en brisket sandwich. Om ni undrar hur det smakade kolla bara rökranden på den där rackaren! En rökrand säger mer än tusen ord. Sedan satt vi oss i bilen för att köra ett par timmar till Lockhart – the BBQ capital of the world.

När vi kom dit var det dock för sent för att äta grillat så vi fick nöja oss med att gå till ett ställe där de serverade ”den bästa burgaren i Lockhart” – vilket inte säger mycket, jag vet. Men trots det var den godare än 99.9 procent av dem som jag ätit i Sverige. Dixie hade häxdräkt eftersom det var Halloween… tror jag?

Tillbaka på hotellet passade jag på att provsmaka ett par flaskor av den råsnygga, och mycket goda, Texasölen Shiner. På deras bryggeri ska jag nämligen göra ett studiebesök idag. Pirrigt. Nu: frukostgrillat!

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-13 15:48